Valputställning på söndag

toravalpPå söndag är det dags igen! Sydskånska Kennelklubben håller sin årliga och mycket populära valputställning. Den här gången är den förlagd till den vackra miljön på Flyinge Kungsgård. Massor av fina valpar kommer att vara där. Är du i hundköpartankar är det ett hett tips att besöka detta evenemang, många uppfödare är på plats.
Vi Agriaombud kommer såklart också att vara på plats. Kom gärna fram och snacka lite hund och försäkringar med oss, det gillar vi!
Klicka här för att få mer information om utställningen.
Den här lille killen ligger i min egen valplåda och är lyckligt ovetande om både valputställningar och kommande jakter.

Publicerad i Okategoriserade

Vintern är på väg

Nu har vi haft några frostnätter, vinterdäcken har åkt på, och vi går mot kallare tider. Skidresan till Val Thorens i slutet av mars är bokad, så att man har något att se fram emot.
Byarna här omkring förbereder sig för Österlen lyser, själv ska jag åka till Växjö på hundutställning. Det var länge sedan jag ställde ut borderterrier i Sverige, och jag ser fram emot det. Ska såklart ta en sväng förbi Agriamontern för att säga hej till mina småländskakitavalpa kolleger.
Här en bild på en bedårande American Akitavalp från kennel Fashion Star. Sju valpar är det i kullen, och jag misstänker att det fortfarande finns någon att tinga. Tur de inte är jakthundar, då hade jag nog haft svårt att hålla mig.
Nästa vecka är de gamla nog för egna försäkringar. Klok uppfödare som gör det rätt från början!

Publicerad i Okategoriserade

Små sår och fattiga vänner

ska man som bekant inte förakta. Här är min fine Gusten med lampa på huvudet efter att han fått en liten sårskada på bringan under helgens jakt. Inget roligt med krage, men det är viktigt att hålla såret rent och att han inte kommer åt att slicka på det, så han får allt stå ut.
Tänk på hur lätt det är hänt att våra fyrbenta kompisar skadar sig under jakten. Jag såg på pejlen att Gusten i lördags sprang 2,5 mil, i bitvis rätt tuff terräng. Då ökar risken rätt rejält för skador. Se över din försäkring, så att du har det som behövs!lampa
Till helgen är det jakt igen, och då får gamla Caja tjänstgöra. Räknar med att Gusten är sjukskriven några dagar till.
Skitjakt på er ni som ska ut i helgen!

Publicerad i Okategoriserade

Jaktsäsongen är i gång

Äntligen är jaktsäsongen igång för oss som gärna är ute i ur och skur med våra hundar och bössa. Alltid lika efterlängtad.
Du har väl hängt med på att Agria numer ersätter om din hund råkar ut för en olycka eller skada i samband med jakt eller organiserad jaktträning under förutsättning att de bär en skyddsväst. Skyddsvästen får inte vara äldre än fem år gammal från inköpsdatum. Detta gäller alla hundar som har en veterinärvårdsförsäkring i Agria, så var noga med att spara kvittot på din skyddsväst.
Här är en fin bild som jag fick låna av Joni Roponen, Mithrils skyddsvästar.
mithril

Publicerad i Okategoriserade

Nytt år, nya möjligheter

Eller åtminstone nästan nytt år. Januari har ju nästan gått. Det är i alla fall skönt att veta att våren nalkas med allt vad det innebär av hundaktiviteter, även om det just nu känns som om det är långt borta.

Ville egentligen bara skriva för att meddela att jag har världens bästa jobb! Att hjälpa er att få det bästa försäkringsskyddet till er hund och katt är en förmån som innebär både massor av trevliga samtal och många nya kompisar. Tack för förtroendet.

En bild på min lille Petter, Sub Terram Special Order, snart ett år gammal. Så här tycker han bäst att man tillbringar en kall januarikväll.

pettertigger

Publicerad i Okategoriserade

Småttingar

Idag har 11 små blivande Agriakunder av rasen Strävhårig vorsteh sett dagens ljus här hos mig. Mamma Caja och hennes små mår fint.
Caja är såklart Avelsförsäkrad, för att ge sig själv och sina små bästa skyddet. cajamedvalpar

Publicerad i Okategoriserade

Kolla, kolla

Så snygga mina jyckar ska bli när de tar igen sig mellan såterna på höstens jakter. Du som är uppfödare, du är väl medlem i Agria Breeders Club? Förutom att man kan byta sina poäng mot dylika tjusiga tingestar blir man bjuden på intressanta föreläsningar och har tillgång till intressant information på www.agriabreedersclub.se vastar

Publicerad i Okategoriserade

Hej hund – och kattkompisar!

Så fick även jag möjlighet att blogga om mitt dagliga arbete som Agriaombud.
Nu lider jaktsäsongen på klövvilt mot sitt slut, och väntan är lång till nästa höst. Många av oss har hundar som förlänger säsongen en hel del, och det är ju tacksamt och kul.
Det är oerhört viktigt att man ser till att ha det bästa försäkringsskyddet till sina jakthundar, de är ju faktiskt utsatta på ett annat sätt än vad många sällskapshundar är. Kontakta mig gärna, så hjälper jag dig att skräddarsy det bästa försäkringsskyddet för din hund.

Publicerad i Okategoriserade