Härlig helg i Grövelsjö

Fick samtal från syster Lena Olsen för någon månad sedan. ”Ska ni med upp till Grövelsjö helgen den 24 och 26 agusti och fira 10-års jubileum!”
Dvs syster hade varit gift i 10 år med Leif Olsen och Betil och jag hade varit förlovade i 10 år.

Sagt och gjort, bokade en liten stuga hos www.grovelsjogarden.se, klart prisvärt om ni får för er att resa till norra Dalarna. Ankomst fredagskvällen i god tid så Bertil fick sin före klockan åtta pilser, den är viktig! Ingen vandring på fredagen det sparade vi till lördagen och söndagen.

Skälla på renar!

Vaknar klockan 05.00 av att hunden varnar och det ordentligt! Det hon hade hört och fått syn på var renar och åter renar, en flock på ca 30 renar passerade husknuten. Dessa konstiga djur ska inte vara här. Yrvaken matte berömmer hunden duktig varna….

 

Bada i källan
I avvaktan på att syster och svåger ska anlända tar vi oss en tur till Grövelsjö Fjällstation och en vandring ner till Sjöstugan, via Linnes källa.

”Jippie, vatten” säger hunden och hoppar i med huvudet före.  ”Uff” sa hunden, jag trodde det var grunt jag såg ju botten” Mao Kia dyker med huvudet före ner i det mineral rika vattnet, som är så iskallt det bara kan vara innan det fryser.  Vi var naturligtvis tvungna att smaka på vattnet och Linné hade rätt det smakar som vatten ska ingenting.
Turen går vidare till Sjöstugan som ligger vackert belägen vid stranden, där kan man även hyra båt eller kanot. Tyvärr så var serveringen nedlagd, damen som satt utanför informerade oss om att hon hade slutat med serveringen när hon fyllde 60-år. Otroligt trist för det hade varit gott med kaffe och våffla. Vi gick vidare och tog oss en liten tur på Linné stigen, stig och stig det var en grusad gång på 1½ meter bred, har kunde man ha fjällvandrat med rullstol.

Syster och svåger anländer på lördagen och vi blir bjudna på Lenas underbara räkmackor.

Söndagen 25 augusti

Möter upp Lena och Leffe för en tur till Silverfallet, det blev en tur på ca 6 km där 3 km var uppför. Det var helt klart att gå turen upp. Staketet som syns i bakgrunden är norska gränsen.

Senare på kvällen avnjöt vi en mycket god middag på Fjällstationen.

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Skapa ett bokmärke

Kommentering låst.