Bobo har tandvärk!

Min snälla fina birma Bobos dagar som avelshane är nu över. Bobo, som egentligen heter Tjejringens Stor-Klas föddes i min senaste kull sommaren 2011. Eftersom han var både snygg och trevlig blev han kvar hos mig.

bobo_sc_bloggen

Bobos lillebror, som för övrigt just heter Lillebror, flyttade till min syster och hennes familj.

Bobo är en bruntabbymaskad helig birma som gärna umgås med din mamma Isadora. Bobos farmors mormor är min allra första birma Felinia, så han är väldigt speciell för mig. Jag hoppades kunna köpa tillbaka en avkomma efter honom, men det blev inte så. Eftersom det kommer att flytta in en kattflicka av annan ras, blev Bobos bollar ett bekymmer.

Samtidigt som han var sövd bad jag veterinären kolla hans tänder. Jag visste redan att han har tandsten som behöver tas bort. Jag hade också sett den rörda randen på tandköttet som skvallrade om tandköttsinflammation.

Jag har inte märkt att Bobo haft ont i munnen. Han är pigg och glad, äter och dricker och håller sin vikt. Jag kunde inte drömma om att det var så illa ställt i hans mun!

Istället för att förklara tog veterinären bilder. Man behöver inte vara tandläkare för att förstå att han har ont! Han måste ha jätteont!

mun2_800 mun4_800

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek. Tid är nu beställd för en stor munsanering med röntgen på alla tänder, tandstensborttagning och utdragning av trasiga tänder.

Jag räknar med att det här kalaset kommer att kosta minst 10.000 kronor. Tid för åtgärder är bokad och jag har äntligen beställt Agriakortet. Med det i fickan blir det inga problem att ge min stackars katt den vård han behöver och förtjänar.

När Bobos tandbekymmer är åtgärdade så kommer jag att låta undersöka en katt i taget och åtgärda eventuella tandbesvär.

Även om det inte märks, kan din katt ha rejält ont! Ta bort tandsten och kolla upp tandköttsinflammationer regelbundet. Det kommer jag garanterat att göra i fortsättningen!

Bilderna på Bobos tänder kommer från Evidensia Djurkliniken Västerås

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Skapa ett bokmärke

Kommentering låst.