I stället för fyrverkeri

scared_dog_170Ingen av mina djur reagerar nämnvärt på smällare. Tack och lov för det! Sista april är troligen, näst efter nyårsafton, den mest explosiva kvällen i Sverige. Enligt en artikel från 2010 köpte vi då fyrverkerier för en kvarts miljard årligen. Jag gissar att beloppet nu är ännu större.

250.000.000 kronor som bokstavligen går upp i rök. Det är inte riktigt klokt, egentligen.

Man må göra vad man vill med sina pengar. Men det är synd om djuren.

Choice Hotel Arlanda Airport förstår att hundägare är en kundgrupp att värna om. Även i år har de specialerbjudande om en fyrverkerifri nyårsafton. Hundarna bor gratis och  nyårssupén intas med fördel på rummet så att familjen får vara tillsammans. (Jag hoppas att samma sak gäller även för kattägare.)

Eftersom speciella regler gäller vid flygplatser så kan det vara idé att ta in på ett flygplatshotell om du vill undvika smällare på valborgsmässoafton. Å andra sidan kanske det är lika illa att höra jetplanen starta och landa…

I Hallstahammar har man sedan några år tillbaka skapat en ny tradition för att fira in våren. Bort med alla smällare, in med färgglada ballonger:

– Vi trodde aldrig att det skulle bli en sådan succé när vi tog beslutet, snarare tvärtom, säger Sören Strömberg till VLT. I stället blir det fler och fler människor för varje år och många känner att de kan komma till oss och ha med sina hundar.

* Regler för att skjuta upp raketer, latexballonger och svävande lyktor 

Detta inlägg är publicerat i Allmänt, och taggat med , , . Skapa ett bokmärke

Kommentering låst.