Om rabatter

 

Ett bra sätt att få ner dina försäkringskostnader är att vara med i en rasring som samarbetar med Agria. Dels får du kunskap om rasen i fråga, dels träffar du andra som också fastnat för ”din” ras. Dessutom får du 10% medlemsrabatt på alla dina katters försäkringar!

Du vet väl om att huskatter får 10% ID-rabatt om de är märkta med chip eller örontatuering? Vi behöver veta ID-numret för att kunna lägga in rabatten.

Har du tre eller fler katter finns ännu mer rabatter att hämta. Är du dessutom uppfödare med registrerat stamnamn blir rabatterna ännu högra. Maximalt kan du få 50% rabatt på dina försäkringspremier. Hör av dig till mig eller ditt ombud om du tror att du saknar någon rabatt som du har rätt till.

MEDLEMSPRISER 2019

rabatter_2015_150De flesta medlemsavgiften betalas per kalenderår. Blir du medlem sent på året kan ditt medlemskap även gälla året efter. För att få medlemsrabatt på din kattförsäkring i Agria behöver du ge oss ditt medlemsnummer.

Många klubbar låter sina uppfödarmedlemmar bjuda på medlemskap till sina kattungeköpare under första året.

Aby & Somaliringen 250 kr/år
www.abysomali.se

Bengalföreningen, 100 kr/år
www.bengalforeningen.se

Birmasällskapet 300 kr/år
www.birma.se

Brittringen, 275 kronor
http://brittringen.se/

Föreningen Bengalkatten 200 kr/år
E-medlemskap 150 kronor
* Kattköparmedlemskap 150 kronor
www.bengalkatten.se

Nordiska Rexringen 125 kr/år (med tidningen som pdf)
Kattköparmedlemskap 50 kronor
rexringen.nu

Ragdollklubben 200 kr/år
* Kattköparmedlemskap gratis
www.ragdollklubben.com

Scandinavian Ragdoll Club 200 kr/år
* Kattköparmedlemskap 50 kronor
www.scandinavianragdoll.com

Siames- och Orientalgruppen 250 kr/år
* Kattköparmedlemskap 150 kronor
www.sogrupp.se

Skogkattslingan 230 kr/år
* Kattköparmedlemskap 120 kronor
www.skogkattslingan.com

The Main Club 150 kr/år
* Kattköparmedlemskap gratis
www.themaineclub.se

Sverakansluten kattklubb – KAMPANJ under 2019
Fullvärdigt medlemskap för 250 kronor. Gäller dig som inte varit medlem under 2018. Medlemskapet måste anmälas vis Sveraks hemsida:
http://www.sverak.se/21571-2/

De olika kattklubbarnas hemsidor:
www.sverak.se/SVERAK/Kattklubb/index_kattklubb.htm

Naturligtvis får även hundägare rabatter. Minst tre hundar ger samlingsrabatt och följande klubbar ger även medlemsrabatt:

Svenska Kennelklubben
Svenska Brukshundsklubben
Svenska Jägareförbundet
Svenska Hundungdom
Svenska Spaniel och Retrieverklubben (SSRK)
Labrador Retriverklubben
Golden Retriverklubben
Flatcoated Retriverklubben
Svenska Nova Scotia Duck Tolling Retrieverklubben (Svenska Tollarklubben)
Svenska Terrierklubben
Svenska Taxklubben
Svenska Vallhundsklubben
Svenska Schäferhundklubben
Mopsorden
Dvärghundsklubben – 18 st anslutna rasklubbar
Springerklubben
Jack Russelklubben
Dreverklubben
Cavaliersällskapet
Rhodesian ridgeback
Svenska Agilityklubben
Svenska Vorstehklubben
Svenska Nose Workklubben
Svenska Freestyleklubben
Amerikansk Cocker Cirkel
Specialklubben för Västgötaspets
Svensk Specialklubb för Tibetansk spaniel
Svenska Aussieklubben (Australiensk terrier)
Staffordshire Bullterrierklubben

Uppdaterat kattklubbar 20181231
med reservation för ev.ändringar
Publicerad i Allmänt

Bobo har tandvärk!

Min snälla fina birma Bobos dagar som avelshane är nu över. Bobo, som egentligen heter Tjejringens Stor-Klas föddes i min senaste kull sommaren 2011. Eftersom han var både snygg och trevlig blev han kvar hos mig.

bobo_sc_bloggen

Bobos lillebror, som för övrigt just heter Lillebror, flyttade till min syster och hennes familj.

Bobo är en bruntabbymaskad helig birma som gärna umgås med din mamma Isadora. Bobos farmors mormor är min allra första birma Felinia, så han är väldigt speciell för mig. Jag hoppades kunna köpa tillbaka en avkomma efter honom, men det blev inte så. Eftersom det kommer att flytta in en kattflicka av annan ras, blev Bobos bollar ett bekymmer.

Samtidigt som han var sövd bad jag veterinären kolla hans tänder. Jag visste redan att han har tandsten som behöver tas bort. Jag hade också sett den rörda randen på tandköttet som skvallrade om tandköttsinflammation.

Jag har inte märkt att Bobo haft ont i munnen. Han är pigg och glad, äter och dricker och håller sin vikt. Jag kunde inte drömma om att det var så illa ställt i hans mun!

Istället för att förklara tog veterinären bilder. Man behöver inte vara tandläkare för att förstå att han har ont! Han måste ha jätteont!

mun2_800 mun4_800

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek. Tid är nu beställd för en stor munsanering med röntgen på alla tänder, tandstensborttagning och utdragning av trasiga tänder.

Jag räknar med att det här kalaset kommer att kosta minst 10.000 kronor. Tid för åtgärder är bokad och jag har äntligen beställt Agriakortet. Med det i fickan blir det inga problem att ge min stackars katt den vård han behöver och förtjänar.

När Bobos tandbekymmer är åtgärdade så kommer jag att låta undersöka en katt i taget och åtgärda eventuella tandbesvär.

Även om det inte märks, kan din katt ha rejält ont! Ta bort tandsten och kolla upp tandköttsinflammationer regelbundet. Det kommer jag garanterat att göra i fortsättningen!

Bilderna på Bobos tänder kommer från Evidensia Djurkliniken Västerås

Publicerad i Allmänt

Familjemedlemmar tar vi hand om

Man kanske inte tror det när man köper guldhamstern eller undulaten, men sällskapsdjur – oavsett storlek – blir väldigt snabbt familjemedlemmar.

När någon i familjen blir sjuk eller skadad så gör vi allt vi kan för dem, eller hur?!

Facebookinlägget om guldfisken Georges operation är i skrivande stund delat drygt 51.000 gånger! Man kan givetvis ha synpunkter på meningen med att operera en 10-årig gammal guldfisk, men finns det en chans att rädda firren till ett bra liv så varför inte? [Klicka här eller på bilden nedan]

När jag läser alla kommentarer så blir det så tydligt att vilket djur som helst kan bli en familjemedlem. Det finns alltså en bra anledning till att försäkra kaninen, illern eller chinchillan. Blir han eller hon sjuk så är sannolikheten stor att du åker till veterinären, oavsett om du har försäkring eller ej.

Agria försäkrar även smådjur (dock inte fiskar). Hör gärna av dig till mig om du vill veta mer.

gulfiskop
Publicerad i Allmänt

Kundbesök

Liver med bengalkatter är inte alltid lugnt och stillsamt.

Jag tappade räkningen över alla gånger som stackars Päivi fick rusa iväg och rädda en kattunge från sig själv.

Vid mitt besök var det bara två kattungar kvar hemma, men de var både högt och lågt på samma gång. Bara på skoj gjorde jag en liten film från mitt besök.

bengalningar
Bengalningarna – the Movie

dummy2

Bilden ovan är från en av Bengal Klockans tidigare kullar. Min fantastiska favoritfotograf Lena Lindström lyckades fånga sex kattungar och mammakatt på en och samma bild. Bara det är värt en medalj!

 

 

Publicerad i Allmänt

Jag hjälper dig med din djurförsäkring

 

boboson_200

Besök hos mitt ”barnbarn” Peter Pan

Jag arbetar som ombud för Agria Djurförsäkring Bergslagen. Jag har dock kunder i hela landet så du får gärna höra av dig till mig även om du inte bor runt Västerås och Örebro.

Agrias försäkringsombud gör dagligen vårt bästa för att skapa trygghet för dig och dina djur. Har du en kontaktperson på ditt försäkringsbrev så är det ditt ombud. Tveka inte att kontakta henne eller honom! Du får naturligtvis även kontakta mig.

Jag ser till så att du har rätt försäkringsskydd för dig och ditt djur. Jag ser till att du förstår hur det fungerar med försäkringen,  ersättningsbelopp och självrisker. Jag svarar även på andra frågor och funderingar som du har. Ska du köpa ett djur hjälper jag dig teckna försäkringen. Ska du sälja ett djur ringer jag köparen och flyttar över försäkringen.

Du kan alltid nå mig via e-post, marina.walstrom@ombud.agria.se,
telefon/SMS 0733 310 709, eller på Facebook.

Springer spanielvalp, drygt 6 veckor ung

Springer spanielvalp, drygt 6 veckor

Är du uppfödare så ser jag till så att du har det bästa skyddet för båda mamma och ungar/valpar. Vanligtvis så försäkras både kattungar och hundvalpar in med egna försäkringar när de blir sex veckor. När det närmar sig flytt, så ringer jag de nya ägarna och flyttar över försäkringen. Det blir ingen karens och det finns ingen risk att det blir ett glapp i försäkringsskyddet.

Till mina arbetsuppgifter hör också att hälsa på mina kunder ”på riktigt”. Det gör jag oftast när det finns småttingar i huset. Sedan lägger jag ut bilder på Facebook och skriver ”Nu får du vara avundsjuk på mitt jobb igen!”

Tveka inte att kontakta mig när det gäller försäkringar för hund, katt eller smådjur!

 

MINA DJUR OCH JAG

Jag bor i Västerås tillsammans med en hund och tre par katter. Ja, tre par. Du behöver inte räkna ut hur många det blir. Tre par låter bättre än… För Baggis är pappa till Goman, Idde är mamma till Medora och Isadora är mamma till Bobo. Så där. Det blir tre par.

medora_bobo500

Balinesen Medora och birman Bobo

Siamesen Idde och Mysak, bichon havanais

Siamesen Idde och Mysak, bichon havanais

Goman och pappa Baggis för tio år sedan

Goman och pappa Baggis för tio år sedan

Birman Isadora, född 2007

Birman Isadora, född 2007

Publicerad i Allmänt

I betraktarens öga

 

naked4u_500

Alla djurbebisar har en speciell charm. Vissa är mer speciella än andra. Sphynx är en kattras som man antingen älskar eller inte tycker om alls. Precis som fiskbullar.

Jag ska villigt erkänna att jag haft svårt för nakna katter. Jag har själv pälsmonster (helig birma) och jag tycker om päls. Åtminstone när den sitter kvar på katten och inte förökar sig på egen hand i soffan och på heltäckningsmattan.

För några år sedan fick jag för första gången närkontakt med en spynxbebis. Hon fattade genast tycke för mig, kröp in i min famn och somnade gott. Hennes nakna kropp var varm och len som en nyligen mogen persika. Jag föll pladask.

Det har inte gått så långt så att jag vill ha en sphynx själv. Men bilden på den här blåmaskade hanen fick mig att le förälskat och sucka djupt för mig själv. Kanske det finns plats för en sån här liten gremlin ändå…

Den tre veckor unga, ännu namnlösa, pojken finns tillsammans med sina tre syskon i katteri Naked4U i Norberg, www.naked4u.se

 

SPHYNX – historia och ursprung
Hårlösa katter har förekommit på många håll under lång tid även om det inte ledde till någon framgångsrik avel på dessa katter. Starten till sphynxaveln skedde i Kanada i mitten av 1960-talet där en hårlös katt föddes, i en kull av normalpälsade kullsyskon, och försöket att avla på denna katt lyckades. I slutet av 1960-talet ansöktes om rasgodkännande i CFA då man även namngav rasen till sphynx eftersom man tyckte att den påminde om de egyptiska kattstatyerna. CFA godkände rasen men senare drogs godkännandet tillbaka på uppfödarnas begäran eftersom ärftliga defekter visade sig men sphynxen har återigen godkänts inom CFA.

Under 1970-talet startade de första avelsprogrammen i Europa (framför allt i Nederländerna) och samavel har skett med bland annat amerikanskt korthår, eruopé och till viss del devon rex.

Sphynxens vara eller icke vara har under åren väckt en del debatt men på FIFes generalförsamling 2001 beslutades att godkänna den som ras.
Källa: Sverak

Publicerad i Allmänt Taggad , ,

I stället för fyrverkeri

scared_dog_170Ingen av mina djur reagerar nämnvärt på smällare. Tack och lov för det! Sista april är troligen, näst efter nyårsafton, den mest explosiva kvällen i Sverige. Enligt en artikel från 2010 köpte vi då fyrverkerier för en kvarts miljard årligen. Jag gissar att beloppet nu är ännu större.

250.000.000 kronor som bokstavligen går upp i rök. Det är inte riktigt klokt, egentligen.

Man må göra vad man vill med sina pengar. Men det är synd om djuren.

Choice Hotel Arlanda Airport förstår att hundägare är en kundgrupp att värna om. Även i år har de specialerbjudande om en fyrverkerifri nyårsafton. Hundarna bor gratis och  nyårssupén intas med fördel på rummet så att familjen får vara tillsammans. (Jag hoppas att samma sak gäller även för kattägare.)

Eftersom speciella regler gäller vid flygplatser så kan det vara idé att ta in på ett flygplatshotell om du vill undvika smällare på valborgsmässoafton. Å andra sidan kanske det är lika illa att höra jetplanen starta och landa…

I Hallstahammar har man sedan några år tillbaka skapat en ny tradition för att fira in våren. Bort med alla smällare, in med färgglada ballonger:

– Vi trodde aldrig att det skulle bli en sådan succé när vi tog beslutet, snarare tvärtom, säger Sören Strömberg till VLT. I stället blir det fler och fler människor för varje år och många känner att de kan komma till oss och ha med sina hundar.

* Regler för att skjuta upp raketer, latexballonger och svävande lyktor 

Publicerad i Allmänt Taggad , ,

Lovely Lady

lindcroft_lady

Idag gick färden till Hallstahammar och Lindcroft kennel. Där finns en fem veckor ung springer spanielkull som förärades med valpkit att ta med sig till sina nya hem. Matte Elin är nämligen medlem i Agria Breeders Club (ABC), vår egen uppfödarklubb för alla SKK:s uppfödare.

Det bästa hos spanielvalpar är (enligt mig) näsan! Hur kan man bara vara så pussvänlig? Namnet är valt med omsorg och passar den här unga damen utomordentligt bra. Pussgurkan på bilden heter nämligen Lindcroft Lovely Lady!

Det kan eventuellt finnas någon valp kvar till salu. Mer information på hemsidan, Lindcroft.se.

Publicerad i Allmänt

Jag älskar mitt jobb!

 
I veckan var jag på kundbesök hos Grayrory’s, som föder upp skotsk hjorthund. De hade 10 valpar som snart var flyttklara, så jag passade på att åka och lämna presenter till valparna istället för att skicka dem med post. Jag hade aldrig träffat en skotsk hjorthund och möjligheten att få träffa 10 valpar ville jag inte missa.

Jag trodde inte att man kunde säga ”jättestor hund” och ”rar” i samma mening… men det var det som först föll mig in.

Vi hälsades välkomna av fyra vuxna hjorthundar och de var alldeles stilla, trots sin nyfikenhet. Och tysta. De kollade lugnt in oss, luktade lite här och lite där och så var det klart. Så coolt! Vi fick veta en hel del intressant om rasen också.

Det är extra roligt att höra en kunnig ägare berätta om öden och äventyr och vad som kan hända om ett rådjur råkar hamna lite fel här i livet. Hjorthundarna jagar två och två, men bara sådant som de ser. Springer bytet in i skogen så springer hundarna hem!

Psst… Grayrory’s har några valpar kvar.

hjorthund_2_250 hjorthund_3_250
Mamma Grayrory’s Exclusive

hjorthund_1
Det här bör vara Grace.

 

Publicerad i Allmänt

Mysak – inte som andra

Min Mysak är inte riktigt som alla andra hundar. Jag vet… det säger alla hundägare! Men när han ska slickas, såsom hundar gör, så verkar han glömma bort vad han håller på med. Oavsett om han ska slicka på en hand, en fot eller på sig själv så ”fastnar” han, med tungan tungt draperad på föremålet för stundens omsorg.

Mysaks specialslick
Klicka på bilden (eller på Mysaks specialslick) för att se filmen.

Publicerad i Allmänt Taggad , , , ,