GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Även fåglarna uppskattar lite extra gott när det är jul.

Önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Publicerad i Allmänt

Hösten närmar sig

 

Efter en fantastisk sommar går vi nu mot hösten och svalare väder.

Det är dags att skaffa pass till årets föl, de ska då chipmärkas och signalementsbeskrivas. Jag utför detta på föl av alla raser. Fölungen ska ha fällt fölpälsen så man kan fastställa vilken färg den har, om den har vita tecken på benen ska de ritas av och då måste det gå att se tydligt vad som är vitt. Fölet måste också vara hanterbart i grimma för att man på ett säkert sätt ska kunna chipmärka.

Lagen säger att alla föl ska ha pass innan födelseåret är slut, för föl födda efter 1/7 gäller att de ska ha sitt hästpass innan de är 6 månader gamla.

 

Är du uppfödare av hund eller katt? Du vet väl att du kan vara med i vår uppfödarklubb? Agria Breeders Club Hund eller Agria Breeders Club Katt

Det kostar inget att vara med, du får en inloggning till en hemsida, blir inbjuden till föreläsningar och du kan få våra populära valppaket/kattungepaket till din kull.

Hör av dig så berättar jag mer!

Publicerad i Allmänt

Sommar!

Sommar och semester innebär att många valpar, kattungar och hästar byter ägare.

Glöm inte att ordna med försäkring innan olyckan är framme, helst innan du hämtar din nya familjemedlem så försäkringen är igång under hemresan.

Jag går att nå hela sommaren, vardag som helg, dag- och kvällstid. Kontakta mig på det sätt du tycker är bäst; telefon, sms, epost eller messenger.

Publicerad i Allmänt

Djurbarn

Nu är det en underbar tid med djurbarn både i naturen och hos uppfödarna!

Tänk på att försäkra din nya lilla vän i god tid innan något händer. Föl kan försäkras från andra levnadsdagen eller redan som foster i mammas mage. Valpar och kattungar från 6 veckors ålder men de flesta har en försäkring genom sin mamma direkt från födseln.

Bilderna ovan är:

Ett vackert hingstföl som ägs av Karin Nordlin, Torsby, bilden tagen av duktiga fotografen Caroline Dahlen,  http://www.carolinedahlen.se

Golden Retrievervalp uppfödd av Annika Lindberg, Munkfors

Devon Rexkattungar uppfödda av Malin Forsén, Munkfors

Det går alltid att kontakta mig i försäkringsfrågor, även kvällar, helger och röda dagar.

Utför chipmärkning av föl för alla raser inför registrering

 

 

Publicerad i Allmänt

GLAD PÅSK!

Önskar alla en riktigt fin påskhelg!

Som vanligt går det att kontakta mig hela helgen med försäkringsfrågor,

låt inte din nya vän vara oförsäkrad tills det blir vardag!

Publicerad i Allmänt

Nu kan även äldre hästar få en bra veterinärvårdsförsäkring

Agria tar bort åldersbegränsning för hästar

Häst blir klappad på pannan av ung man

Nu får den äldre hästen ökad trygghet när Agria Djurförsäkring som första försäkringsbolag tar bort åldersgränsen vid nyförsäkring av hästar. Hästägarnas efterfrågan samt resultatet av en marknadsundersökning visar att många vill kunna ge sina hästar samma trygghet oavsett ålder.

Orsakerna till att Agria nu helt lyfter bort kravet på ålder för att teckna en veterinärvårdsförsäkring är flera. Bland annat visar en marknadsundersökning att en vanlig orsak till att man väljer att inte försäkra sin häst är just åldern. Samtidigt har hästägare valt att teckna en mer begränsande veteranförsäkring hos Agria.

Stort intresse att försäkra äldre hästar

– Vi ser att det finns ett stort intresse bland många hästägare att försäkra sina äldre hästar. Många skador uppkommer med åldern och att kunna ha en trygg veterinärvårdsförsäkring ska vara lika enkelt som för en yngre häst, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst och lantbruk.

Tidigare har Agria erbjudit en mer begränsad produkt för äldre hästar, men nu finns möjligheten att fritt välja den produkt som passar hästens och hästägarens behov.  Att kunna teckna veterinärvårdsförsäkringen A1 och Agria Guld, med ökad ersättning för hältor och rörelsestörning, ger den äldre hästen ett riktigt bra skydd.

 

Förändringen gäller från den 1 januari. Du som har en äldre oförsäkrad häst, tveka inte att kontakta mig för mer information!

 

 

Publicerad i Allmänt

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Publicerad i Allmänt

FÖLUNGAR I FOKUS

Har du inte redan skaffat hästpass till ditt föl är det hög tid nu. Fölet ska ha sitt pass senast vid årsskiftet eller, om fölet är född efter 1/7, vid 6 månaders ålder.

Jag är godkänd att utföra signalementbeskrivning och chipmärkning på alla hästraser, även travhästar och galopphästar.

Kontakta mig för att få information om vad som gäller för just din ras och prisuppgifter.

Har du ett sto som är dräktigt? Ta då en foster/fölförsäkring, Agria Future,  för att få det bästa försäkringsskyddet för det blivande fölet. Med den har du veterinärvård på fölet med 120000 kr direkt från födseln utan karensdagar, det kan bli mycket dyrt att ha ett sto med föl stående på klinik och denna försäkring är mycket prisvärd, endast 700 kr för lägstabeloppet, man får då 3000 kr vid kastat foster eller dött föl.

Vill man kan man lägga på till hela kostnaden för betäckningen, t ex 10000 kr kostar 2000 kr, 20000 kr kostar 4000 kr.

Många hingsthållare har med att det ingår Foster/fölförsäkring i betäckningskostnaden som gäller vid kastning/dött föl. Den kan kompletteras med vår lägstaprisvariant av Agria Future för 700 kr så har man även full veterinärvård för fölet när det föds.

Kontakta mig så hjälper jag dig ordna en bra försäkring för ditt kommande föl!

 

Publicerad i Allmänt

Elviradagen är här igen!

 

Onsdag 27 september firar vi Elviradagen här på Agria, dagen då alla katter kan få en försäkring till ett lägre pris. Vi lämnar minst 20 % rabatt första året om du försäkrar din katt mellan kl. 09.00 och 20.00 denna dag.

Ring mig, skicka sms, maila eller skicka PM via Messenger så hjälper jag dig att ordna en försäkring som passar dig och din katt!

Publicerad i Allmänt

LILLERUDSDAGARNA

Nu i helgen 26-27/8 finns vi på Lillerudsdagarna med vår monter.

Som vanligt kan du handla i vår shop och är du uppfödare kan du också byta

dina poäng mot varor.

Alla som tecknar en ny försäkring hos oss i montern får 20 % rabatt första året.

Vill du veta vad en hundrasförsäkring skulle inbära för just din hund?

Eller har din hund meriter som gör att livvärdet kan höjas?

Tänk på att alla djur har rätt till en bra försäkring, även kaninen eller huskatten.

Välkommen till vår monter!

Publicerad i Allmänt