Guld är guld värd

Pressmeddelande 2014

Agria A1 Guld – ny försäkring med full hältersättning

Den 1 oktober lanserar Agria Djurförsäkring en ny veterinärvårdsförsäkring, Agria A1 Guld, som även täcker hältor, rörelsestörningar, ryggbehandlingar fullt ut till den ersättningsnivå som försäkringstagaren själv väljer. Dessutom ingår ersättning för rehabilitering. – Vi har lyssnat på våra kunder och tagit fram en prisvärd försäkring som inte har någon begränsning för hältor och rörelsestörningar, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst hos Agria Djurförsäkring.

Den nya försäkringen fungerar som en vanlig veterinärvårdsförsäkring där kunden själv väljer ersättningsnivå – 120 000, 60 000 eller 30 000 kr. Det finns inget särskilt tak för hältor, rörelsestörningar eller ryggbehandlingar och försäkringen omfattar även undersökningar med MR, Scint och DT.

Alla som idag har tecknat tilläggsförsäkringen Agria Hältor/Rörelsestörningar får automatiskt Agria A1 Guld.

– Svenskfödda hästar står för en mindre del av veterinärvårdskostnaderna, därför premierar vi de hästar som försäkrats som föl i Agria Extra genom att automatiskt ge dem Agria A1 Guld. Det är en trygghet både för uppfödare och köpare, säger Stefan Fur.

Rehabilitering gör skillnad

Alla hästar mellan 4 och 15 år kan försäkras i Agria A1 Guld. Dessutom omfattar försäkringen även rehabilitering upp till 5 000 kr, något som visat sig göra stor skillnad på lång sikt:

– Hästar som får en genomtänkt rehabilitering efter en skada eller operation, har större chanser att komma tillbaka och undvika skador framöver. Det ser vi tydligt i vår statistik och i kontakten med våra kunder, säger Stefan Fur.

Kontakten med kunderna är värdefull för både hästägare och Agria. Som enda försäkringsbolag har Agria flera veterinärer anställda. I höst förstärks kåren ytterligare av Karl-Henrik Heimdahl, som bland annat varit chefsveterinär på Åby kliniken och närmast kommer från en tjänst som VD för ASVH.

– Det är unikt och en stor trygghet för våra kunder att kunna rådgöra med våra veterinärer nästan när som helst. Efter kontorstid och på helgerna finns Agriaveterinären tillgänglig via telefon, säger Stefan Fur.

Agria A1 Guld i korthet:

 • Kunden väljer själv ersättningsnivå för sin veterinärvård. I ersättningsnivån ingår även veterinärvård för hältor, rörelsestörningar och ryggbehandlingar, liksom undersökningar med scintigrafi, MR och DT.
 • Alla hästar som försäkrats som föl i Agria Extra får automatiskt Agria A1 Guld, utan extra kostnad.
 • Alla hästar som idag har tilläggsförsäkringen Agria Hältor/Rörelsestörningar får automatiskt Agria A1 Guld, utan extra kostnad.
 • Agria A1 veterinärvård finns fortfarande kvar, och har ett kostnadstak på 18 000 kr för hältor och rörelsestörningar.https://www.youtube.com/watch?v=wCOo7VxQxz8
Publicerad i Okategoriserade

Över 16?

Agria Veteranförsäkring

Anna Bilder 203

Agria Veteranförsäkring är en paketlösning för dig som vill försäkra din äldre häst. Försäkringen är speciellt avsedd för hästar från 16 år och uppåt. Denna försäkring innehåller Agria Katastrof, Agria A2 Veterinärvård med Plus – tillägg samt Agria Incident.

Kan tecknas:
Från 16 års ålder (ingen övre åldersgräns).

Publicerad i Okategoriserade

Lite tufft med ekonomi? eller för många hästar

Agria Katastrof  från 200kr/år och häst

Agria Katastrof är ett alternativ för dig som önskar hålla nere kostnaden för din försäkring men ändå önskar ett skydd för specifikt uppräknade olycksfall som bland annat brand och trafikskador. I försäkringen ingår liv-, användbarhet- och veterinärvårdsförsäkring.

Kan tecknas:
Från andra levnadsdagen (ingen övre åldersgräns).

Publicerad i Okategoriserade

Är ditt sto dräktigt??

hästar201006 022

Agria Foster- och Fölskydd

Vi har tagit fram en paketlösning för att ge trygghet till både foster och föl. Försäkringen kan tecknas från 40:e dräktighetsdygnet fram till och med 30 dagar före beräknad fölning.

Du kan få ersättning för foster och föl som förlorats genom:

 • bevisad kastning
 • dödfött föl
 • uteblivet foster efter bevisad dräktighet *
 • stoets död
 • för föl som dör eller måste avlivas inom 30 dagar efter födseln.

I Foster- och Fölskydd ingår dessutom en veterinärvårdsförsäkring under de första 30 levnadsdagarna motsvarande Agria A1 Veterinärvård med Agria Plus Tillägg. Försäkringen täcker veterinärvårdskostnader upp till
120 000 kronor och har en fast självrisk på 2950 kr samt en rörlig självrisk på 20 procent.

Stoets egen försäkring behöver alltså inte användas om fölet behöver veterinärbehandling de första 30 levnadsdagarna, och därmed finns hela stoets försäkring kvar om stoet skadar sig.

Om du tecknar en enskild försäkring för ditt föl inom 30 dagar från fölets födsel, blir den karensfri i samma omfattning som försäkringsskyddet i Foster- och Fölskydd.

Kan tecknas:
För ston som vid betäckningstillfället är mellan 3-20 år.

 

* För att få ersättning för uteblivet foster (resorbering) måste stoet vara bevisat dräktig vid tillfället då försäkringen tecknades. Dräktighetsundersökningen får alltså inte vara gjord tidigare än den dagen försäkringen tecknades.

Publicerad i Okategoriserade

Det bästa för din ponny

Agria Ponny

För att underlätta valet av försäkring för dig med ponny har vi paketerat de försäkringsprodukter som vi tror att du behöver för att känna dig trygg om olyckan eller skadan är framme. Dessutom blir du kostnadsfritt medlem i Agrias Ponnyklubb.

 • Agria A1 Liv och Användbarhet
 • Agria A1 Veterinärvård med 60 000 kronor per försäkringsår. Självrisken består av en fast och en rörlig del. Den fasta självrisken är 2 950 kronor och den rörliga självrisken är 20 procent.

Tilläggsförsäkringar som ingår:

 • Agria Plus – ersättning för djurambulans, veterinärens resekostnader, medicin samt avlivningskostnader
 • Agria Hältor/Rörelsestörningar – ersättning med upp till 30 000 kr/år för hältor och rörelsestörningar
 • Agria Kom-i-gång – rehabilitering för upp till 5 000 kr/år
 • Agria Extra – skydd mot dolda fel om du försäkrar ponnyn före 30 dagars ålder
 • Agria Incident – olycksfallsförsäkring för människorna runt omkring din ponny.

Kan tecknas: Agria Ponny kan tecknas från andra levnadsdagen till och med det år hästen fyller 15 år.

Kontakta vårt kundcenter på 0775-88 88 88 eller ditt lokala ombud för att teckna Agria Ponny.

Läs mer om Agria Ponny

Agrias-Ponnyklubb-logo-cmyk När du tecknar Agria Ponny blir du kostnadsfritt medlem i Agrias Ponnyklubb
Publicerad i Okategoriserade

I våra hästförsäkringar har du stora valmöjligheter när det gäller försäkringsbelopp och självrisker.

DSC_0336

Om din häst blir sjuk eller skadad

I våra hästförsäkringar har du stora valmöjligheter när det gäller försäkringsbelopp och självrisker. Genom att kombinera olika val kan du påverka omfattningen av ditt försäkringsskydd och därmed också hur mycket du vill betala för din försäkring.

Välj försäkringsbelopp
I våra veterinärvårdsförsäkringar kan du även välja vilket försäkringsbelopp du vill ha. Försäkringsbeloppet är den högsta möjliga ersättning du kan få under ett försäkringsår. Välj mellan ett försäkringsbelopp på 30 000,
60 000 eller 120 000 kronor.

Välj självrisk
Du kan själv påverka premien genom att välja vilken självrisk du vill ha. En högre självrisk ger en lägre pris. Självrisken består av en fast och en rörlig del och du kan välja mellan tre olika alternativ:

1850 + 20 %
2950 + 20 %
5000 + 20 %

Agria A1 Veterinärvård

Försäkringen ersätter kostnader för undersökning, behandling och vård om din häst blir sjuk eller skadad. Försäkringen ersätter även:

 • Sjukbeslag upp till 5 000 kronor.
 • Behandling av rotspetsabcess och akut tandfraktur som invovlerar käkbenet, upp till 5 000 kronor.
 • MR-, CT-undersökningar efter Agrias godkännande inom gällande försäkringsvillkor.
 • Hältor och rörelsestörningar med upp till 18 000 kronor per försäkringsår.

Ett föl kan under sina 30 första levnadsdagar utnyttja sin mammas veterinärvårdsförsäkring med upp till 30 000 kronor.

Kan tecknas:
Från andra levnadsdagen till och med det år hästen fyller 15 år

Agria Aktiv Veterinärvård

Försäkringen ersätter kostnader för undersökning, behandling och vård om din häst blir sjuk eller skadad. Försäkringen rekommenderar vi främst till  trav-, galopp-, och avelshästar och har undantag för bland annat hältor, rörelsestörningar, vissa luftvägssjukdomar och utvecklingsrubbningar. Försäkringen ersätter även:

 • Sjukbeslag upp till 5 000 kronor.
 • Behandling av rotspetsabcess och akut tandfraktur som invovlerar käkbenet, upp till 5 000 kronor.
 • MR-, CT-undersökningar efter Agrias godkännande inom gällande försäkringsvillkor.

Ett föl kan under sina 30 första levnadsdagar utnyttja sin mammas veterinärvårdsförsäkring med upp till 30 000 kronor. Fölet får då skydd med Agria A1 Veterinärvårds omfattning.

Om du haft din häst försäkrad sedan 30 dagars ålder i Agria A1 Veterinärvård före övergång till Agria Aktiv Veterinärvård kan du dessutom få ersättning för bortoperation av lösa benbitar om hästen är besvärad av dessa.

Kan tecknas:
Från andra levnadsdagen till och med det år hästen fyller 15 år

Agria A2 Veterinärvård

Önskar du en försäkring, men inte det omfattande skydd som Agrias övriga hästförsäkringar ger, är denna försäkring ett prisvärt alternativ. Agria A2 Veterinärvård ersätter kostnader för undersökning, vård och behandling utförd av veterinär på grund av:

 • Vissa frakturer och fissurer
 • Sårskador
 • Kolik

Kan tecknas:
Från andra levnadsdagen till och med det år hästen fyller 15 år

Tilläggsförsäkringar

Publicerad i Okategoriserade

Är din häst rätt försäkrad?

39 (800x530) 1 (530x800) IMG_0119 mobilkort 886

Jag hjälper dig med att hitta rätt försäkring, har du en eller flera hästar kommer jag gärna och besöker dig, då tar jag med en present. Vi ses 🙂  Maria Lifv 0736-821073

 

Hästförsäkringar

Försäkra din häst hos Agria. Vi har försäkringar för alla hästar – och för alla hästägare. Försäkringarna är utformade så att du själv kan plocka ihop och forma din hästförsäkring efter dina behov och din ekonomi.

kryss  Agria Incident ingår
I alla våra hästförsäkringar ingår olycksfallsförsäkringen Agria Incident

kryss  Försäkringar för ditt behov
Skräddarsy en försäkring som passar dig

kryss  Vi erbjuder direktreglering
Vi erbjuder direktreglering

Maria (11)

Publicerad i Okategoriserade

Invigningen

Mötet med Tobbe Larsson

Mötet med Tobbe Larsson

Jag fick äran att köra Tobbe Larsson i våran eleganta Landå med två stolt Agria försäkrade Tori-hästar till invigningen på Bohusläns museum.

Häst – säg mej vem du är!
Upptäck hästens värld i vår stora sommarutställning, den största utställning Bohusläns museum producerat. Det är Hästens år både här på museet och enligt den kinesiska kalendern. Utställningen pågår 24 maj – 9 november.

Publicerad i Okategoriserade

Maria Lifv

Jag är ombud för Agria Djurförsäkring

Jag heter Maria Lifv, och är ombud för Agria Djurförsäkring. Jag föder upp Torihästar som används till det mesta, körning hoppning och dressyr. Till mig kan du vända dig för frågor om hästförsäkring.

Jag hjälper dig att skräddarsy en hästförsäkring som passar för just dig. Behöver du se över dina befintliga hästförsäkringar kan jag även hjälpa dig med det.

Ni är alltid välkomna att ringa och självklart kan jag även komma hem till er för ett personligt möte.

Med vänliga hälsningar,
Maria Lifv

Kontaktuppgifter

Maria Lifv
Telefon: 0736-82 10 73 E-post: maria.lifv@ombud.agria.se

Om Agria Djurförsäkring

Agria Djurförsäkring är specialistbolaget inom djurförsäkringar. Vi försäkrar hästar, hundar, katter, smådjur, lantbruk och grödor.
Läs om Agrias försäkringar på www.agria.se

Publicerad i Okategoriserade