Om rabatter…

Bilden kan innehålla: hund

Dyrt med djurförsäkring? Hos oss kan du med hjälp av olika rabatter få ner dina kostnader för ditt/dina djurs försäkringspremier. Jag tänker att jag ska tipsa dig om några av dem.

Först av allt! Försäkra ditt djur genast då du hämtar det men senast före 4 månaders ålder för då har du en bättre försäkring men också valp- eller kattungerabatt på 30% första året!

För både hundar, katter och smådjur har vi samlingsrabatter som sänker premien mellan 10 – 25 % beroende på djurslag och antal, har du fler än tre djur har du möjlighet att få denna rabatt. Är din katt dessutom id- eller chipmärkt och av huskatt/blandras har du ytterligare 10% på din premie. För att få den här rabatten behöver vi få kattens id-eller chipnummer.

Som medlem i en rasklubb som vi har samarbetsavtal med har du möjlighet till ytterligare rabatt. Att vara med i en rasklubb ger dig tillfälle att lära dig mer om din ras och att träffa likasinnade. Även här behöver vi få in ditt medlemsnummer för att kunna lämna rabatten.

Som uppfödare med registrerat kennelnamn eller stamnamn har vi  ännu mer rabatter och även en del andra förmåner att erbjuda. Som mest kan du få 50% i rabatt!

Har du rätt rabatt inlagd på din försäkring? Tala med ditt ombud eller ring mig så hjälper jag dig.

Ha de’ gott!

Hälsar Eva

 

 

Publicerad i Okategoriserade

Ansvar och rättsskydd

Trött hund vilar på husses axel.

Nu är den här!

För dig som är uppfödare och vill känna dig trygg om din hund skadar någon eller om du hamnar i tvist med valpköpare. Ett uppskattat skydd för dig som föder upp hundar.

Rättsskydd och ansvarsförsäkringen är speciellt framtagen för dig som driver kennelverksamhet. Med denna försäkring får du hjälp om din hund skadar en person, en annan hund eller orsakar en sakskada och du krävs på skadestånd. Försäkringen gäller också om du och en valpköpare inte kommer överens och du behöver rättslig hjälp.

Ett bra val för dig med hunduppfödning!

Ansvarsskydd

Om din hund skulle göra skada på en person, en hund eller en sak. Med ansvarsskydd får du ersättning om din hund exempelvis skulle bita en annan person eller hund och du krävs på skadestånd.

Rättsskydd

Ibland händer det att valpköpare och uppfödare inte kommer överens. Med rättsskydd får du ersättning för kostnader för advokat om en tvist mellan er skulle uppstå. Vi utreder skadeståndsfrågan, förhandlar med din motpart, svarar för eventuella rättegångskostnader och betalar skadestånd.

Agria Rättsskydd & Ansvar

  • Ersätter om din hund skadar en person eller hund
  • Ersätter om din hund orsakar en sakskada
  • Ersätter rättshjälp vid tvist med valpköpare
  • Bra försäkring för både små och stora uppfödare

Är du intresserad av att köpa den här försäkringen?

Det enda du behöver för att köpa denna försäkring är att du är kund i Agria, med minst en hund försäkrad och har ett godkänt kennelnamn då ringer du mig så hjälper jag dig att teckna försäkringen! Mitt telefonnummer är: 0705-333150 eller mejl: eva.tenne@ombud.agria.se

Nu laddar vi för årets högtid Julen! För alla er med valpar och matglada hundar finns det en hel del att se upp med, allt från julgodis till paketsnören och mycket mer!

Önskar er alla en God Jul & Gott Nytt År!

Eva

 

 

Publicerad i Okategoriserade

Den här valpen är tryggt försäkrad i Agria

Frö 20150913.MP4

Den här valpen är tryggt försäkrad i Agria!

För mig som djurägare är det viktigt att mina hundar har den bästa försäkring jag kan ha! Som uppfödare försäkrar jag in mina valpar så snart de fyllt 6 veckor om det värsta skulle hända. Med vår tilläggsförsäkring Avel veterinärvård Guld har valparna direkt ett skydd från födseln och mamman möjlighet till extra snitt om det skulle behövas. Dessutom ingår Dolda fel försäkringen på valparna! Läs mer ingående om våra försäkringar på vår hemsida www.agria.se

Kom ihåg att teckna försäkringen i tid! Gärna innan du hämtar hem din valp för bästa skydd. Valpar som tecknas in före 4 månaders ålder får 30 % rabatt på premien första året. Är du dessutom medlem i någon av våra hundklubbar vi har samarbetsavtal med får du ytterligare 10 % rabatt som gäller framöver. Fler hundar ger möjlighet till samlingsrabatter.

Om vår nya Rasförsäkring som kom i våras kan du läsa om i ett tidigare inlägg eller på vår hemsida. Där ingår bl.a. medicin och rehabilitering! Den ger också möjlighet att teckna till extra 60 000 kr upp till 120 000 kr i veterinärvård om olyckan varit framme.

Som uppfödare med registrerat kennelnamn har du möjlighet till bra uppfödarrabatter beroende på hur många hundar du har i din kennel. Nyhet från den 1 december 2017 är att även uppfödare utan Flockförsäkring Guld kan teckna Ansvar & Rättsskyddsförsäkring för sin verksamhet.

Labradoren på bilden här ovan har nu vuxit upp till en arbetsvillig hund som tränas i apportering, lydnad och bruks-sök där hon numera är uppflyttad till högre klass. Som många andra hundar med mycket motor och arbetslust är skaderisken stor så därför har hon även höjt liv-värde och tilläggsförsäkringen Användbarhet om hon skulle skada sig så illa att hon inte kan användas till det hon tränas för.

Det var allt för den här gången!

Hälsningar Eva

 

 

 

 

 

Publicerad i Okategoriserade

Läkemedel som är farliga för din katt

Läkemedel som är farliga för din katt

Trött kattunge.
De flesta katter är väldigt försiktiga med vad de stoppar i sig. Trots det kan det hända att katten får i sig olämpligheter. Om din katt får i sig läkemedel ämnade för människor finns det risk att katten blir förgiftad.

Förgiftning är inte lika vanligt hos katter som hos många andra djur. Dock kan olyckan vara framme och då räknas läkemedelsförgiftning till en av de vanligaste förgiftningarna hos just katten. Denna typ av förgiftning orsakas för det mesta av människan då många tror att man kan ge samma smärtlindring som man själv använder till sitt djur. Därför är det viktigt att aldrig ge någon form av humanläkemedel till katten så länge inte din veterinär ordinerat det.

Varför är värktabletter farligt för katter?

Katter är extra känsliga mot värktabletter då de innehåller ämnen som är svåra att bryta ned. Paracetamol, acetylsalisylsyra och ibuprofen är tre farliga ämnen. I vissa fall räcker det med att katten får i sig en väldigt liten dos för att situationen ska bli livshotande.

Paracetamol – finns bland annat i Alvedon och Panodil. Vid förgiftning påverkar ämnet blodets syresättningsförmåga och katten blir ofta trött och färgen på slemhinnorna kan förändras. En sådan förgiftning kan leda till blodbrist och även dödsfall om katten inte får hjälp i tid. Även om katten inte skulle visa förgiftningssymtom kan paracetamol ge leverskador som inte upptäcks på en gång.

Acetylsalisylsyra – finns bland annat i Asperin och Magnecyl. Vid förgiftning kan katten få kräkningar, kramper och hamna i koma. Även denna typ av förgiftning kan ha dödlig utgång om katten inte får hjälp i tid.

Ibuprofen – finns bland annat i värktabletten med samma namn och i Ipren. Vid förgiftning kan katten bli disorienterad, ha blodig avföring, hamna i chock eller avlida.

Hur vet du om katten är förgiftad?

Det kan vara svårt att fastställa om en katt drabbats av förgiftning så det är viktigt att hålla katten under uppsikt vid misstanke om förgiftning. Tecken som kan tyda på förgiftning är bland annat kräkningar, hosta, diarré eller andningsbesvär. Var också uppmärksam på kramper, yrsel eller frätskador som också kan vara indikationer på att din katt blivit förgiftad. Finns minsta misstanke om förgiftning ska du alltid kontakta veterinär.

Misstänker du att din katt blivit förgiftad?

Kontakta alltid veterinär för rådgivning oavsett dag eller tid på dygnet. Om din katt blivit förgiftad kan det vara bråttom att få hjälp, då även små mängder av smärtstillande kan vara livshotande för din katt. Försök att ta reda på vad din katt fått i sig och ta gärna med innehållsförteckning eller liknande till din veterinär.

Du kan alltid ringa Agrias telefonveterinär som kan ge råd per telefon. Agrias telefonveterinär har öppet under helgen mellan 07-24 och på vardagar mellan 16-24. Samtalen är gratis för Agriakunder. Övriga betalar 250 kronor.

Publicerad i Okategoriserade

Agria 423 nya hundförsäkringar är här!

nya produkten

Nu släpper Agria 423 nya hundförsäkringar

Nu släpper vi en labradorförsäkring, en taxförsäkring och en chihuahuaförsäkring. Tre av 423 skräddarsydda försäkringar för vanliga och ovanliga hundar. Med vår statistik och erfarenhet vet vi nämligen vilka skador och sjukdomar din hund riskerar drabbas av.

Alla vet att hundar ser väldigt olika ut på utsidan, men med vår unika skadestatistik och långa erfarenhet vet vi att de även skiljer sig åt på insidan. Därför har vi tagit fram 423 specialanpassade försäkringar – en labradorförsäkring, en taxförsäkring och många fler.

Det är svårt att veta vad man ska ha för försäkring. Men med en försäkring skräddarsydd för just din hund blir det förhoppningsvis enklare att välja framöver.

Rehab och medicin ingår
Rehab och medicin ingår i de nya hundförsäkringarna. I den första versionen av produkten ligger fokus på hundarnas behov av rehabilitering samt medicin, och ersättningsnivåerna har anpassats efter varje hundtyps vårdbehov.

– Det här är bara början, vi kommer nu att fortsätta utveckla produkterna och gör dem än mer unika för varje ras utifrån vår samlade skadestatistik, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur på Agria Djurförsäkring.

Möjlighet att utöka maxbeloppet
Som en extra trygghet kan hundägaren höja ersättningsnivån för veterinärvård när som helst. Har du haft otur, behövt utnyttja försäkringen och är orolig att försäkringsbeloppet på 60 000 kronor inte räcker till? Då har du möjlighet att köpa till ett nytt maxbelopp om 60 000 kronor för nya sjukdomar och skador fram till nästa försäkringsår.

Utökad självriskperiod
Inom en bestämd tidsperiod betalar du bara den fasta självrisken en gång. För de här nya försäkringarna har vi utökat självriskperioden – den är totalt 135 dagar.

Flytta fritt till Agria
Om ditt djur är oavbrutet försäkrad i annat försäkringsbolag till den dag du försäkrar ditt djur hos oss kan du flytta fritt till oss. Det innebär att vi inte undantar tidigare kända sjukdomar eller skador som ditt djur haft på din nya försäkring hos oss. Detta gäller under förutsättning att djuret är fullt frisk och helt återställd från den dag försäkringen börjar gälla hos oss.

Ring mig så kan vi diskutera bästa lösningen för dig och din hund! Mitt telefonnummer hittar du till höger.

Publicerad i Okategoriserade

Sköna vår!

Välkommen tillbaka sköna vår!

Dagarna håller på att bli längre och längre och ger oss möjlighet av vara ute senare på eftermiddagen. Hundarna gillar läget och tar varje tillfälle till en tur i vattenhål och diken. För några dagar sedan upptäckte jag årets första fästing på en av mina hundflickor! Så nu är den igång, fästingplågan!

Vad gör du för att förhindra fästingarna att knalla omkring och sätta sig fast på dina djur? Fästingarna trivs särskilt bra i buskar, högt gräs och tät undervegetation. Vissa marker där det finns gott om värddjur, exempelvis rådjur, kan man se att det är särskilt stor förekomst av dessa små odjur. Tag för vana att titta igenom dina djur ofta när du varit ute.

Borrelia är en av sjukdomarna som överförs via fästingen. En smittad hund visar ofta inte symptom förrän 2 -5 månader efter smittotillfället och dessutom är symptomen svårtydda och diffusa. Behandlas med antibiotika och hjälper oftast utan att det blir kroniska besvär. Djuret kan drabbas av borrelia flera gånger, de blir alltså inte immuna.

Anaplasma är också en bakteriell infektionssjukdom som sprid på samma sätt som borrelia. Feber, nedsatt kondition, minskad aptit och eventuellt smärta från lederna är vanliga symptom som kommer 1 – 2 veckor från smittotillfället. Behandlas med antibiotika och prognosen är i de flesta fall god. I svåra fall kan djuret bli kronisk bärare av bakterien och få återkommande besvär som blossar upp under perioder med nedsatt immunförsvar. Inte heller här ger genomgången sjukdom immunitet.

TBE (Tick-Borne Enchphalitis) till skillnad från de övriga två sjukdomarna orsakas TBE, fästingburen hjärninflammation, av ett virus. TBE drabbar oftast människor och är ovanlig på djur. I dag finns ingen behandling för de djur som blivit sjuka. De har snabbt blivit mycket dåliga och avlivats eller självdött inom en vecka. Dessa sjukdomsfall har i första hand konstaterats i Centraleuropa.

Förra säsongen använde jag mig av tuggtabletten Bravecto 1000 mg (till hundar >20 – 40 kg) och tyckte att de gjorde nytta. Medlet är receptbelagt. Är lätt att ge, hundarna tog det frivilligt. Har omedelbar och varaktig avdödande effekt på loppor (under12 veckor) och fästingar (8 – 12 veckor). Lopporna och fästingarna måste sätta sig fast på värddjuret och exponeras för medlet innan de dör. Enligt bipacksedeln kan medlet ges till avelsdjur samt under dräktighet och digivning.

Så på ”att göra-listan” är det dags att skriva upp: ringa kliniken och beställa fästingpreparat!

Sköna vårdagar!

 

Publicerad i Okategoriserade